Gå til hovedinnhold

Rehabiliering av piper og skorstein

Piperehabilitering

Vi rehabiliterer alle typer piper.

Piper og skorsteiner kan med tiden bli slitt og skadet innvendig slik at de ikke lenger svarer til dagens krav. Det å rehabilitere en pipe er en oppgradering av hele boligen og skal vare i mange år. Vi leverer ulike metoder for å utbedre den pipen du allerede har og kan veilede deg i valg av løsning.

  • Vi gjør befaring på piper og ildsteder, for å kartlegge om det skal rehabiliteres med stålrør eller keramikkrør.
  • Vi rehabiliterer også ved å «trekke pipa»; dvs «fore» pipa med ildfast masse innvendig.
  • Vi sender søknader der dette er nødvendig

«Rehabilitering av skorstein og piper er enklere enn du tror
– og langt billigere enn å bygge ny skorstein.»

En skorstein som er defekt eller har mangler kan være brannfarlig, i verste fall kan du risikere skorsteinsbrann. I tillegg gir den dårlig trekk og problemer ved opptenning, og det er vanskelig å fyre riktig.

 


Screen Shot 2015-11-13 at 13.06.54

NY SKORSTEIN MED SYREFAST STÅLFORING TILPASSET DITT BEHOV.

Jøtul Accessories reparasjonssystem monteres enkelt i eksisterende skorstein. Du får en ”ny” skorstein med god trekk og lang levetid. Et komplett system for rehabilitering av skorstein med stive eller fleksible rør. Rørene er produsert i syrefast stål, kvalitet AISI 316 L – T 600.

De fleste rør på markedet blir testet etter T450. Våre rør blir testet og godkjennes i klasse T600 som betyr at rørene beholder samme kvalitet ved høyere temperaturer. Dette gir sikker fyring selv om man har et eldre ikke-rentbrennende ildsted som normalt gir en høyere temperatur innvendig i skorsteinen enn moderne rentbrennende ildsteder.

Syrefasterør gir god motstandsdyktighet mot syrene som dannes under forbrenning. I tillegg til materialkvalitet og passform har vi lagt vekt på valg av deler som gjør monteringen så enkel som mulig slik at arbeidet kan foregå på en rask og problemfri måte.

Stive syrefaste rør i 1 mm godstykkelse som er blant de kraftigste på markedet.
Dobbeltvegget fleksible stålrør i syrefast stål. Benyttes for skorsteinener som ikke har rette løp.

Les mer om produktet på jotul.no

 

 


Screen Shot 2015-11-13 at 12.59.17

PIPEREHABILITERING MED KERAMIKK FRA SCHIEDEL

– FOR ALLE TYPER BRENNSTOFF OG FYRINGSSYSTEM.

Keramiske råstoffer egner seg for alle brennstoffer og har bevist sin lange levetid. SCHIEDELs chamotterør er svært godt egnet for rehabilitering av gamle skorsteiner, samt er eneste pipe med 30 års garanti.

SCHIEDELS KERAMISKE RØR ER 100% SYREMOTSTANDIG
Ved å rehabilitere skorsteinen med Schiedel foringsrør i det syrebestandige materiale chamotte, sørger man for at energien brukes til å varme opp huset, å ikke til å “fyre for kråka”.

Våre keramiske foringsrør er motstandsdyktig mot alle påkjenninger en skorstein kan bli utsatt for og er 100% syremotstandig. Det vil si at kondens og svovelsyre ikke tærer opp rørene på sikt.

Hvis den øvre delen av skorsteinen er veldig dårlig kan man enten mure opp igjen med murstein eller med SCHIEDEL ytterelementer i lettklinker. Ved å benytte SCHIEDEL sin 33 cm elementer og isolasjon i tillegg, får man en godt isolert pipe over tak som i tillegg er rask å montere.

SCHIEDEL CHAMOTTE – TIL ALLE TYPER BRENNSTOFF
SCHIEDEL sine 33 cm lange keramikkrørene er et sikkert valg med 30 års garanti. På grunn av godkjenningen for både faste, flytende og gassformede brennstoffer kan man på et senere tidspunkt om ønskelig bytte til en annen type brennstoff. Man har dermed alltid en fremtidsrettet pipe.

VERKEN SKITT ELLER STØV I BOLIGEN
SCHIEDEL chamotterør senkes ned fra toppen av skorsteinen med en spesialvinsj, noe som sikrer en høy standard på arbeidet. Fordi foringene senkes ned fra taket unngås skitt eller støv i boligen. Bare om pipa endrer retning, må pipe veggen åpnes.
Fagmessig montering er viktig for et godt resultat.

FORDELER VED KERAMIKK OG VIKTIGE DETALJER
• Eneste pipeprodusent med 30 års garanti
• Avstandsholdere sørger for at den nye foringssøylen blir sentrert i det eksisterende pipeløpet.
• Økt sikkerhet.
• Rask montering uten skitt og støv – De lette og lange profilrørene sikrer en rask montering fra tak eller loft.
• Godkjent for både undertrykk og overtrykk – en viktig, fremtidsrettet egenskap.
• Fuktighetsbestandig og lydabsorberende
• Tåler syrer og er korrosjonsfri – Velegnet for alle typer brennstoffer
• Miljøvennlig – Energisparende, fri for tungmetaller og gir mindre sotdannelse
• Varig – da vi garanterer 30 års levetid.

Les mer om produktet på schiedel.no
Del dette: